PRIJEDLOG ZA DANAS: Chili marinirana piletina pa da sva čula uživaju

Sočna i mekana piletina s dodatkom chilija.

  • Gastro

  • 15. Jun. 2021  15. Jun. 2021

  • 0

SASTOJCI: 

300 g pilećih fileta

100 ml maslinovog ulja

Začini

2 kafene kašike chili praha

1 kafena kašika crvene paprike

1/2 kafene kašike curry praha

1/2 kafene kašike suhog kopra

1 kafena kašika bijelog luka u prahu

sol

biber

PRIPREMA:

1. Piletinu istanjiti na željenu debljinu.

2. Dodati začine i maslinovo ulje.

3. Rukama dobro izmješati piletinu (jako je bitno kvalitetno izmiješati).

4. Ostaviti u frižider na minimum 5 sati, idealno je do 3 dana.

5. Zagrijati tavu do tačke pušenja (bez dodavanja ulja)

6. Grilati piletinu s obje strane da dobije lijepu boju.

7. Bitno je ne previše peći piletinu da ne bi bila suha.

8. Marinada je omekša.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...