SKANDALOZNA PORUKA I PORTRET ZLOČINCA NA STADIONU U SRBIJI: "Drina nikada nije bila granica niti će biti..."

Podsjetimo da su transparenti podrške osuđenom zločincu osvanuli i u drugim mjestima u Srbiji i Republici Srpskoj nakon izricanja presude.

  • Društvo

  • 15. Jun. 2021  16. Jun. 2021

  • 3

Portret Ratka Mladića, osuđenog na doživotni zatvor zbog brojnih zločina, uključujući genocid u Srebrenici, osvanuo je na vidnom mestu na stadionu Fudbalskog kluba Mineralac iz Vranjske Banje u Srbiji.

Osim portreta, ispisana je i skandalozna poruka, u kojoj se navodi da "Drina nikada nije bila granica", niti će biti, te da ona protiče kroz "centar srpskih teritorija".

Podsjetimo da su transparenti podrške osuđenom zločincu osvanuli i u drugim mjestima u Srbiji i Republici Srpskoj nakon izricanja presude, piše Klix.

Sud u Hagu, odnosno Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove, 8. juna je izrekao konačnu, pravosnažnu presudu balkanskom krvniku Ratku Mladiću. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Ovaj ratni zločinac, koji je bio glavnokomandujući Vojske Republike Srpske, u konačnoj presudi, poslije koje nema žalbe, proglašen je krivim po 10 od ukupno 11 tačaka optužnice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...