UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE POTVRDILA: Profesoricama sa Stomatologije oduzeti zubni implantati vrijedni oko 40 hiljada maraka

Na osnovu anonimne prijave na otvorenu liniju UIO-a “Stop švercu” da će na današnjem letu iz Istanbula u Sarajevo pokušati da se prokrijumčare zubni implantati, ovlašteni službenici UIO-a izvršili su detaljan pregled svih putnika i njihovog prtljaga.

  • Društvo

  • 16. Jun. 2021  16. Jun. 2021

  • 1

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje danas su izvršila pojačanu kontrolu putnika koji su stigli na Aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Tom prilikom je izvršeno privremeno oduzimanje zubnih implantata i ostale robe ukupne vrijednosti oko 40.000 KM, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Na osnovu anonimne prijave na otvorenu liniju UIO-a “Stop švercu” da će na današnjem letu iz Istanbula u Sarajevo pokušati da se prokrijumčare zubni implantati, ovlašteni službenici UIO-a izvršili su detaljan pregled svih putnika i njihovog prtljaga, piše portal "Istraga".

“Tom prilikom je kod četiri lica pronađena roba koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje, već se pokušala prokrijumčariti u carinsko područje BiH. Radi se o zubnim implantatima i drugoj tehničkoj opremi, jednom iPad-u, jednom iPhone telefonu, kao i torbama i novčanicima. Predmetna roba privremeno je oduzeta od lica inicijala T. P. S, K. L, Č. B i T. Č. A. Protiv lica kod kojih je pronađena navedena roba, bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci”, navedeno je u saopoćenju UIO-a.

Istraga.ba objavila je u srijedu ujutro da su imlantate pokušale prokrijumčariti profesorice Stomatološkog fakulteta u Sarajevu Selma Tosum-Pošković i Lejla Kazazić. One su bile na službenom putu s dekanom tog fakulteta Muhamedom Ajanovićem. Prema informacijama "Istrage", Ajanović se prilikom kontrole svojih saradnica pozivao na službenika UIO-a Nermina Ramičevića. No, pokušaj zataškavanja nije uspio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...