SRBIJA SE OPRAŠTA OD DOAJENA: Preminuo pjevač Novica Zdravković, oglasio se i pjevačev sin...

Pjevač Novica Zdravković, brat poznatog pjevača Tome Zdravkovića, preminuo je sinoć u KBC-u Zvezdara, javlja portal Nova.rs.

  • Kultura

  • 17. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 0

"Tata je preminuo večeras oko 20.30 u bolnici. Nije uzrok smrti koronavirus nego njegova bolest s kojom se borio godinama. On je imao rak i dugo se mučio s tim. Šta da kažem, tuga. Teško nam je. Hvala vam na saučešću“, rekao je za Nova.rs pjevačev sin Dušan Zdravković.

Novica Zdravković bio je poznati pjevač folk muzike. Rođen je 1947. godine u Leskovcu, a veći dio života proveo je u Beogradu.

Najširoj publici bio je poznat po svojoj muzici, ali i po tome što mu je brat bio Toma Zdravković, jedna od legendi narodne muzike Balkana.

Novica je, kako je govorio u medijima, bio autor poznate Tomine pjesme "Umoran sam od života".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...