USPJEH BH. TENISERA: Mirza Bašić plasirao se u polufinale turnira u Kazahstanu

U polufinalu koje se igra sutra, Mirza Bašić sastat će se s Holanđaninom Jasperom De Jongom, 319. teniserom na svijetu.

  • Sport

  • 17. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 0

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u polufinale teniskog turnira u Almaty (Kazahstan) nakon što je u dva seta savladao Italijana Gian Marca Moronija sa 6-4, 7-5.

Iako je Italijan bolje plasiran na ATP listi kao 260., Bašić, koji zauzima 294. mjesto, uspješno je okončao prvi set da bi u drugom bio na rubu gubitka seta, kada je Moroni poveo sa 4-5 i imao servis. Bašić odličnom je igrom izjednačio te u nastavku osvojio i drugi set sa 7-5.

U polufinalu, koje se igra sutra, Mirza Bašić sastat će se s Holanđaninom Jasperom De Jongom, 319. teniserom na svijetu.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...