SPREMNA NA SVE: Motorola predstavila svoj prvi robusni smartfon

Novi Android otporan je na vodu, ima IP68 certifikat i može se uroniti u vodu do 1,5 metra dubine u trajanju do 35 minuta zahvaljujući posebnom kućištu s dvostrukom zaštitom.

  • HiTec

  • 17. Jun. 2021  18. Jun. 2021

  • 0

Motorola je ušla u partnerstvo s Bullitt grupom, poznatim proizvođačem otpornih mobilnih telefona. Cilj je bio, kako kažu, dizajnirati mobilni telefon koji se može nositi sa padovima i nezgodama.

Novi mobitel testiran je kako bi izdržao izazovne situacije u kojima se može zateći. Otporan je na vodu, ima IP68 certifikat i može se uroniti u vodu do 1,5 metra dubine u trajanju do 35 minuta zahvaljujući posebnom kućištu s dvostrukom zaštitom.

Motorola defy može izdržati i padove s visine od 1,8 metra i certificiran je u skladu s vojnim standardima MILSPEC 810H nakon što je testirana njegova izdržljivost u ekstremnim uvjetima, pri vibracijama i na crash testovima.

Od padanja s krova automobila do ispadanja iz džepa, prosipanja kave i ostavljanja na suncu, 'ovaj telefon preživjet će sve bez obzira na to gdje vas put nanese' kažu iz Motorole.

Smartfon ima senzor od 48MP f/1.84 s tehnologijom Quad Pixel. Uređaj koristi HD+ 6,5-inčni zaslon zaštićen Gorilla Glass Victusom, a cijelu stvar pokreće baterija od 5.000 mAh koju se može puniti brže zahvaljujući sustavu TurboPower.

Motorola defy dostupna je zelenoj (Forged Green) i crnoj (Black) boji, s dizajnom koji olakšava držanje i posebnom vezicom za nošenje oko zgloba, koja omogućava lakše rukovanje u situacijama kada vam je potrebna dodatna stabilnost i sigurnost. Na europska tržišta stiže tijekom ljeta, a preporučena cijena je 329 eura, poručili su iz kompanije.

(Tportal)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...