ŠAROVIĆ SE HVATA ZA GLAVU: Ne može da vjeruje da je Dodik potpisao deklaraciju u Ankari!

Danas je u Antaliji na samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) usvojena Deklaracija u kojoj se iskazuje podrška euroatlantskim (EU i NATO) integracijama.

  • Politika

  • 17. Jun. 2021  18. Jun. 2021

  • 7

U deklaraciji iz Antalije se navodi da “sudionici pozivaju EU da pojača proces proširenja za sudionike SEECP-a kako bi se regija zadržala na europskim temeljnim vrijednostima. Europska i euroatlantska integracija, utemeljena na trenutnim obvezama i težnjama pojedinih sudionika SEECP-a, presudna je za stabilnost i prosperitet regije”, kaže se u prvom odjeljku pod nazivom “Evropska i euroatlantska vizija”.

Deklaracija je usvojena uz glasove svih članova Predsjedništva BiH, što znači da je i Milorad Dodik glasao za Deklaraciju kojom se iskazuje podrška euroatlanskim integracijama (EU i NATO).

Ova vijest izazvala je nevjericu u manjem bh. entitetu, a skoro se oglasio i Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

"Dodikova odluka da potpiše Deklaraciju za NATO i EU integracije je direktno suprotna stavovima Narodne Skupštine Republike Srpske, na kojima je upravo on, ne tako davno, samo pravio predstavu za glasače. Znali smo to i tada, kao što je znala i cijela javnost, a sada je ulogu lošeg glumca i lažnog potvrde samo potvrdio", istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

"Potpisivanjem opredjeljenosti za NATO Dodik je još jednom pokazao da pod njegovim vođstvom Republika Srpska i BiH čvrsto gaze putem članstva u NATO.

Od osobe koja je navodno izričito bila protiv NATO integracija a na čemu je godinama kupio političke poene, sada imamo glavnog aktera i promotera NATO puta i zahvaljujući njemu mi smo trenutno u završnoj fazi ulaska u NATO savez, što je Brisel nedavno i zvanično potvrdio", zaključio je Šarović.

ДОДИК ЈОШ ЈЕДНОМ ДОКАЗАО УЛОГУ ЛОШЕГ ГЛУМЦА И ЛАЖНОГ ПАТРИОТЕ Додикова одлука да потпише Декларацију за НАТО и ЕУ...

Posted by Мирко Шаровић - Mirko Šarović on Thursday, 17 June 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...