DODIK NE POSUSTAJE: "Јasno sam rekao..."

"...da BiH nema saglasnost za put u NATO."

  • Politika

  • 20. Jun. 2021  

  • 10

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je na Samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi u Antaliji jasno rekao dvije važne stvari - da BiH nema saglasnost za put u NATO i da je dugo godina pod protektoratom što onemogućava evropske integracije.

“Sama Evropa ima problema s tim, jer ima zemalja koje ne žele da se EU proširi, ali i pokušavaju i čak zaustavljaju konkretne aktivnosti, prije svega Francuska i Holandija. Razgovoarali smo o svim tim iskustvima”, rekao je Dodik i dodao da je Samit u Antaliji bio uspješan.

On je istakao da je na Samitu razgovarano i o posljedicama pandemije virusa korona, navodeći da je i dalje neophodan oprez i pridržavanje mjera jer pandemija još nije završena.

Govoreći o sastanku sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, Dodik je naveo da je sa Erdoganom razgovarao o investicajama. 

(N1) 

https://ba.n1info.com/vijesti/dodik-%d1%98asno-sam-rekao-da-bih-nema-saglasnost-za-put-u-nato/

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...