BRZO, JEDNOSTAVNO, UKUSNO, SOČNO, A NIJE NI SKUPO: Danas za ručak...

...možete napraviti mariniranu pohovanu piletinu, pravi užitak za ljubitelje pržene hrane.

  • Gastro

  • 20. Jun. 2021  20. Jun. 2021

  • 0

SASTOJCI:

500 gr pilećih prsa

1 šolja brašna

1 šolja prezle

2 jaja

1 kašičica aleve paprike

1 kašičica timijana

2 kašičice soli

1 kašičica bibera

PRIPREMA:

1. Piletinu izrežite na šnicle pa pospite začinima i dobro promiješajte.

2. Ostavite da odstoji nekoliko sati.

3. Umutite jaja u dubokom tanjiru, a u dva odvojena naspite brašno i prezlu.

4. Uvaljajte šnicle u brašno, zatim u jaje i na kraju u prezlu.

5. Pecite u vrelom ulju s obje strane dok ne porumeni.

Prilog po volji, a i ne morate na stolu imati ništa više od ovoga. Jedino salatu.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...