VODITELJ ŠOKIRAO SRBIJU: "Gdje ste bili devedesetih? Jeste li ubili bar jednog čovjeka u Srebrenici?" (VIDEO)

"Dok ste čekali u redovima za šećer ili hljeb, plate mijenjali za pet maraka, marke za bugarski benzin. Dok ste bili siromašni, kao što su mnogi i danas, dok ste gledali kako se neki bogate i grade vile, kao što to rade i danas."

  • Regija

  • 20. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 3

Željko Veljković, voditelj Newsmax Adria – Srbija, šokirao je srbijansku javnost uvodom u pregled vijesti dana. Naime, Veljković je gledaocima postavio nekoliko vrlo direktnih pitanja:

“Dobro veče. Gdje ste bili devedesetih? Koliko ste sela spalili? Jeste li donijeli kući bar jedan frižider, prsten ili zlatan zub? Jeste li ubili bar jednog čovjeka u Srebrenici. Ukopaste li nekog Albanca u masovnu grobnicu? Ili ste možda tih godina izgubili nekog svog u Bosni, Krajini, na Kosovu? Dok ste čekali u redovima za šećer ili hljeb, plate mijenjali za pet maraka, marke za bugarski benzin. Dok ste bili siromašni, kao što su mnogi i danas, dok ste gledali kako se neki bogate i grade vile, kao što to rade i danas.

E, takvi bi da se ništa ne promijeni, da se i kada je teško sakriju iza naroda.

A to je sve teže. U međuvremenu, svuda u susjedstvu su došli neki novi na vlast koji bi da raščiste stvari iz zajedničke prošlosti, a nama još vladaju oni isti, samo im se priviđa sve više neprijatelja. Kažete Vulin? E, da je jedini…”, rekao je Veljković.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...