DODIKOV KUM MILE RADIŠIĆ OSTAO KRATKIH RUKAVA: Kako je Čović po ko zna koji put izdao vožda iz Laktaša…

Čim je sjeo u automobil i krenuo za Mostar, Čović je zaboravio na dogovor s Dodikom.

  • Mini market

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 1

Mile Radišić je po dolasku u Banju Luku, svoju profesionalnu karijeru započeo kao lični vozač Branislava Lolića, tadašnjeg funkcionera Srpske demokratske stranke. Tada nije ni mogao sanjati da će jednog dana postati najveći banjalučki neimar.

No, na njegovu žalost, njegova karijera građevinskog tajkuna je vrlo kratko trajala.

Prije desetak dana, u Banjoj Luci je održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a. Nakon toga sastanka, Milorad Dodik je Radišiću rekao da je s Draganom Čovićem dogovorio posao oko kupovine poslovnih prostorija u zgradi koju Radišić gradi u Banjoj Luci, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

Te poslovne prostorije su trebale biti namijenjene Upravi za indirektno oporezivanje BiH, pri čemu je dogovoreno da prodajna cijena iznosi 100 miliona KM.

Čim je sjeo u automobil i krenuo za Mostar, Čović je zaboravio na dogovor s Dodikom. Čoviću je očigledno više stalo da spasi svoju „kožu“ od sankcija međunarodne zajednice nego da spašava Dodikovog kuma od bankrota.

Epilog cijele priče je poznat. Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, održanoj 15. juna 2021. godine, usvojena je inicijativa kojom se obavezuje Vijeće ministara BiH da donese odluku kojom se Upravi za indirektno oporezivanje BiH nalaže da poništi postupak javne nabavke za kupovinu poslovnih prostorija od Klena. Bolje upućeni tvrde da je ishodom spomenute sjednice bio najzadovoljniji Zoran Tegeltija.

Na spomenutoj sjednici poslanici HDZ-a su bili suzdržani. Time je Čović po ko zna koji put zabio nož u leđa Dodiku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...