ĆAMIL DURAKOVIĆ OTVORENO: "Šta Srbija ima sa BiH ili sa Crnom Gorom; Uvijek se miješa u stvari koje se dešavaju u drugoj zemlji"

"Delegacija koja će 11. jula biti u Srebrenici su poslanici koji su inicirali ovakvu Rezoluciju", kazao je Duraković.

  • Mini market

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 0

Uskoro će biti obilježena još jedna godišnjica genocida u Srebrenici, Ćamil Duraković kaže da ostaje da se vidi kako će druge zemlje u okruženju reagovati na potez Crne Gore i usvajanje Rezolucije.

- Crna Gora je prije nekoliko dana jasno deklarisala svoju poziciju kada je u pitanju savremeni civilizovani svijet. Ovdje se to poistovjećuje s tim jesu li oni za ili protiv toga da li je bio genocid, stavljati na politički teren to nije bitno, ali priznavanje presuda međunarodnih sudova je ono što ih stavlja u one koji su dovoljno civilizovani da poštuju presude međunarodnih sudova - kazao je Duraković.

Kako je dodao, ono što trenutno svjedočimo “jeste stvarna Srbija”.

- Vidimo ovaj cirkus u Srbiji, što pokazuje da Srbija nosi tešku odgovornost s razlogom da se uvijek miješa u stvari koje se dešavaju u drugoj zemlji. Čuo sam neke izjave o tome šta “Crna Gora ima sa Srebrenicom”. Dakle, šta Srbija ima sa BiH ili sa Crnom Gorom. Mi u svakom slučaju pozdravljamo akt iz Crne Gore - poručio je on.

- Rezolucija jeste politički akt, ali je opredjeljenje parlamenta CG i, po meni, najvažnija delegacija koja će biti ovdje 11. jula su ovi poslanici koji su inicirali ovakvu rezoluciju. Nama je to jako važno iz razloga što je to zemlja regije, zapadne zemlje su to ranije učinile - kazao je on, javlja N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...