MIRKO ŠAROVIĆ NA PRESSU: "Glavni cilj SDS-a je..."

"Osnovni principi SDS-a su očuvanje Republike Srpske i njene dejtonske autonomije, zatim zaštita prava i najugroženijih kategorija, kao što su penzioneri, borci i socijalno ugrožene kategorije stanovništva."

  • Politika

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 1

Ovo je danas na konferenciji za novinare rekao predsjednik SDS-a Mirko Šarović poslije sjednice Predsjedništva te stranke, koja je održana danas u Banjoj Luci, prenosi BN TV.

Šarović je rekao da su to principi, koji su sadržani u zajedničkom dokumentu oko koga treba da se okupe opozicione stranke i svi oni koji žele promjene u Republici Srpskoj.

Šarović se osvrnuo i na jučerašnju posjetu zvaničnika Republike Srpske Bijeljini.

Predsjedništvo SDS-a podržava stavove gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, koji je za Bijeljinu tražio ono što joj pripada.

"Tražimo jednak odnos vlasti prema svima bez obzira na to koja je stranka gdje na vlasti i na tome ćemo do kraja da insistiramo", rekao je Šarović.

On je najavio i sjednicu Glavnog odbora SDS-a, koja će se održati početkom jula u Banjoj Luci.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...