HOĆE LI ONEPLUS POSTATI DIJELOM OPPOA?: Ovaj dokument potvrđuje...

Govorimo o potrošačkoj elektronici.

  • HiTec

  • 21. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 0

Izvršni direktor OnePlusa Pete Lau u nedavnoj je objavi na njihovom službenom forumu napisao da će se kompanija "dodatni integrirati" sa Oppom, ali nije objasnio kako će to raditi u praksi, prenosi Tportal.

Evan Blass, poznati insajder, objavio je dokument koji nabraja argumente zašto bi Oppo trebao prihvatiti OnePlus te koji dodatno i jasnije objašnjava plan integracije.

"Uz integraciju će OnePlus postati brendom pod Oppom, no nastavit će funkcionirati kao odvojen entitet", piše u dokumentu.

U memorandumu se također spominje Laua kao voditelja odjela za proizvode, te se spominju odgovornosti za strategije plasiranja proizvoda Oppoa i OnePlusa.

OnePlus će se, sudeći prema svemu, dobiti isti tretman kao Oppo što uključuje vođenje odvojenog plasmana prema kupcima uz konsolidirane poslovne aktivnosti koje sežu dalje od razvoja proizvoda.

"Spajanjem dviju kompanija imat ćemo više resursa za stvaranje boljih proizvoda", piše u dokumentu, no koliko će to utjecati na kupce OnePlus uređaja?

Ako pitate Verge - ne puno. Dostavni lanci za oba proizvođača već su dugo vremena vrlo sličnio, što znači da su OnePlus i Oppo oduvijek bili srodni uređaji.

Način na koji će OnePlus iskoristiti ovaj razvoj događaja vjerojatno će biti demonstriran u nadolazećoj kolekciji njihovih flagship uređaja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...