OVO MORATE VIDJETI: Nakon senzacionalne pobjede nad Hrvatskom, novinar upitao najbolju bh. košarkašicu kakve su šanse protiv Francuske pa ostao bez teksta...

Košarkašice Bosne i Hercegovine plasirale su se u četvrtfinale Eurobasketa nakon pobjede nad Hrvatskom rezultatom 80:69.

  • Sport

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 1

Bosanskohercegovačke košarkašice ostvarile su najbolji rezultat u historiji naše selekcije, jer smo se ovom pobjedom plasirali među osam najboljih selekcija u Evropi.

Ponovo je na parketu blistala sjajna Jonquel Jones, koja je bila igračica utakmice. Jones je meč završila sa 24 poena te je dodala još čak 17 skokova.

Nakon utakmice, Jones je otkrila svoje utiske te poslala poruku za bh. navijače.

"Očekujem dobru utakmicu. Ne mislim da će biti utakmica gdje možemo očekivati da ćemo istrčati i lagano ih pobijediti ili slično. To će biti teška utakmica i moramo dati sve od sebe da pokušamo pobijediti", rekla je Jones.

Jedan od francuskih novinara pitao je Jones da li zaista vjeruje da imamo šansi protiv Francuske u četvrtfinalu, a ona mu je dala sjajan odgovor.

"Mislim da mi imamo šanse protiv bilo koje ekipe. Da nemamo, onda ne bismo ni igrali utakmicu i samo bi se to riješilo na papiru i one bi prošle dalje. Na ovom parketu je sve moguće."

Poruka za navijače u BiH?

"Ovo je za vas. Jučer smo bile razočarane, jer smo znale da zaslužujemo mjesto u četvrtfinalu i to smo danas ostvarile", dodala je Jones.

  

Nakon utakmice, održana je i pres-konferencija na kojoj se javnosti obratio naš selektor Goran Lojo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...