SVE JE SNIMILA NADZORNA KAMERA: Incident ispred džamije u Šipovu, pogledajte ko je napao imama, oglasila se policija...

Džematski odbor džemata Šipovo objavio je vijest o incidentu koji se desio ispred džamije.

  • Hronika

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 0

Došlo je do verbalnog i pokušaja fizičkog napada Asima Hamidovića na imama džemata Šipovo Ahmeda ef. Hadžića.

Džematski odbor objavio je na Facebook profilu kratki video u kojem se vidi pokušaj napada muškarca, dok je druga osoba u automobilu i ubrzo se udaljava.

Iz Džematskog odbora Šipovo osudili su, kako navode, verbalni i pokušaj fizičkog napada na imama i dali mu bezrezervnu podršku. Također su naveli da je slučaj prijavljen nadležnim institucijama.

Iz PU Mrkonjić-Grad potvrđeno je da im je događaj prijavljen.

- Medžlis Islamske zajednice Jajce 7. juna obratio se pismeno Policijskoj stanici Šipovo i tom prilikom prijavio da je A. H. iz Šipova 4. juna u dvorištu džamije u Šipovu vrijeđao i pokušao fizički da nasrne na imama A. H. Policijski službenici Policijske stanice Šipovo izvršili su provjere na terenu i ustanovili da su navodi prijave tačni - naveli su iz policije te istaknuli da je napadaču uručen prekršajni nalog zbog vrijeđanja, a u skladu s odredbama Zakona o javnom redu i miru.

- A. H. je prihvatio odgovornost za počinjeni prekršaj - naveli su iz PU Mrkonjić-Grad.

Video možete pogledati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...