SALKIĆ IZBEZUMIO VOŽDA IZ LAKTAŠA: "Da vidimo kako će moćni Dodik spriječiti dolazak..."

Potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić reagovao je sinoć na izjavu Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

  • Politika

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 3

Dodik je, naime, rekao da "poslanici iz Skupštine Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici, nisu dobrodošli u RS". Salkić je na to odgovorio: "Entitet RS u Bosni i Hercegovini nije vlasništvo srpskog naroda niti Milorada Dodika."

“Zbog toga on nema pravo, mogućnost i snagu da odlučuje o tome ko je dobrodošao, a ko nije u Bosnu i Hercegovinu. Naravno da su u Bosnu i Hercegovinu dobrodošli svi oni koji su na strani civiliziranog svijeta, zagovornici istine i pravde. Ostaje da vidimo kako će (ne)moćni Dodik spriječiti dolazak crnogorskih parlamentaraca ako se odluče doći u Memorijalni centar Potočari u Bosnu i Hercegovinu”, istaknuo je Salkić.

On je poručio kako će s velikim zadovoljstvom u Banjoj Luci primiti delegaciju parlamentaraca iz Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici i zabrani negiranja genocida u Srebrenici ako se odluče da dođu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...