IVICA DAČIĆ PROVOCIRA: "Šta bi se desilo kada bi Srbija donijela rezoluciju da je genocid ono što je opisao Njegoš u borbi sa poturicama"

Dačić navodi da Hrvatska, prije nego što usvoji rezoluciju u Srebrenici, treba da donese rezoluciju u kojoj se genocidom proglašavaju događaji u Jasenovcu.

  • Regija

  • 23. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 13

Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije gostujući na TV B92 rekao je: Mi smo otvoreno upozorili da svaka promena situacije na terenu silom znači da potpisani sporazumi više ne važe."

Upitan da li ga plaši zamrznut konflikt, posebno što sa Zapada naoružavaju Kosovske bezbjednosne snage, Ivica Dačić odgovara:

"Mi smo otvoreno upozorili da svaka promena situacije na terenu silom znači da potpisani sporazumi više ne važe, Srbija neće dozvoliti vojno osvajanje Severa. Svima je jasno šta to znači. Svi su svesni da bi inspirasnje novih sukoba bilo fatalno", ističe.

Crna Gora je donirala vakcine Kosovskim bezbjednosnim snagama, a Dačić navodi da je to provokacija.

Kada je u pitanju Rezolucija o Srebrenici koju je usvojila Crna Gora, Ivica Dačić navodi:

"Crna Gora je donela drugu rezoluciju o Srebrenici. Oni imaju jednu koja je ista kao srpska".

Upitao je šta bi se desilo kada bi Srbija donijela Rezoluciju da je genocid ono što je opisao Petar Petrović Njegoš u borbi sa poturicama.

Sa druge strane navodi da Hrvatska treba da donese Rezoluciju u kojoj se genocidom proglašavaju događaji u Jasenovcu, prije nego što usvoji Rezoluciju u Srebrenici.

Smatra, ipak, da se dugmad kojima se izazva nestabilnost nalaze u rukama nekih drugih, a ne u regionu.

Kaže da je sastanak sa strankama bez uticaja stranaca odbija korektno, ali da na posljednjem nije bilo riječi o izbornim uslovima, već samo o Kosovu.

"Vidim histeriju onih koji ne žele učešće bez stranaca. Šta oni misle o čemu mi razgovaramo? To je kao Alisa u zemlji čuda. Ne znaju kako funkcioniše parlamentarna demokratija", dodao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...