NESVAKIDAŠNJI SUSRET U VATIKANU: Šta je Spidermen poklonio Papi… (VIDEO)

Njegovo prisustvo u dvorištu Apostolske palate čak je rizikovalo da „ugrozi popularnost Pape“, obučenog u bijelo. Spiderman, omiljeni lik djece, slikao se sa prisutnima.

  • Šareni svijet

  • 23. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 0

Super heroj stripa Spiderman privukao je pažnju javnosti pošto se rukovao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom u Vatikanu tokom tradicionalne opšte audijencije.

Uprskos vrućini, muškarac u crveno-plavom odijelu pripijenom uz tijelo, strpljivo je čekao svoj red u sali za audijenciju, okružen svećenicima u ozbiljnim odorama. Kad je došao na red dugo se rukovao sa papom kojem je poklonio masku Spidermana.

Njegovo prisustvo u dvorištu Apostolske palate čak je rizikovalo da „ugrozi popularnost pape“ obučenog u bijelo. Spiderman, omiljeni lik djece, slikao se sa prisutnima.

U pitanju je Italijan (28) Matija Vilardita, a o njemu je čak pisao ozbiljni Oservatore Romano, zvanični vatikanski list obično više usredsređen na apstraktne teološke rasprave.

Mladić, zaposlen u luci u Liguriji, već nekoliko godina volontira u bolnicama kako bi pomogao bolesnoj djeci da se ponovo nasmiju, pojavljujući se kao Spiderman.

Tokom karantina zbog koronavirusa, Italijan je objavio više od 1.400 video snimaka sa djecom.

Od predsjednika Italije je početkom godine dobio visoko priznanje koje se dodjeljuju građanima za njihov altruizam. (N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...