VUČIĆ ZABRINUT STANJEM NA KOSOVU: "Najveći problem koji vidim je taj da ja ne vidim rešenje" (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je na posebnoj sjednici parlamenta Izvještaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u periodu od maja 2019. godine do juna ove godine, kao i Izvještaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od maja 2019. do 15. juna ove godine.

  • Regija

  • 23. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 7

- Kada pogledate kako se Priština naoružava, i koliko ulaže... Udvostručiće svoj budžet, a to udvostročavanje što dobijaju od Turaka, Nemaca i Amerikanaca, oni ne kriju. I organizovana je kao prava vojska i niko ih ne sprečava u kršenju rezolucije 1244, kao što su u stanju da nama zamere svako kršenje u minimalnim granicama.

Kako ističe Kurti i Milo Đukanović su u par napada na Srbiju povodom genocida zvučali isto, istakavši da je najveći problem njega, kao predsednika taj, što ne vidi mogućnost dolaska do kompromisnog rešenja.

- Njih briga, kao što rekoh više puta, dakle oni su Bogovi, a mi smo volovi, pa nemamo prava kao i oni. Najveći problem koji vidim je taj da ja ne vidim rešenje, kako bi izgledalo... Niti vidim nameru da druga strana razmišlja o kompromisu, kod njh se sve svelo na kampanju protiv Srbije - podvukao je Vučić.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...