JESMO LI SAMI: Amerika objavila najiščekivaniji izvještaj o NLO-ima i otkrila sve…

Američke vlasti u petak su donijele novi izvještaj o neidentificiranim letećim objektima, koji su u SAD-u prvi put primijećeni 2004. godine.

  • HiTec

  • 26. Jun. 2021  

  • 6

Američke vlasti još uvijek nemaju objašnjenje za sve neidentificirane leteće objekte koji su primijećeni prije više od dvije decenije i koje je istraživala radna grupa Pentagona, navodi se u izvještaju objavljenom u petak. Ovi navodi će vjerovatno podstaći teoriju o mogućim posjetama bića sa drugih svjetova.

Među neobjašnjivim incidentima našla su se tri video snimka zračnih pojava, koje je snimila američka mornarica, prenosi New York Times. 

Ukupno 143 izvještaja prikupljenih od 2004. godine ostali su bez objašnjenja, navodi se u dokumentu koji je objavio je ured direktora Nacionalne obavještajne službe.

Od toga, 21 izvještaj prikazuje pojavu tehholoških kapaciteta koji su u Sjedinjenim Državama nepoznati. Objekti se kreću bez vidljivog pogona ili sa ubrzanjem, za koje se vjeruje da prevazilaze sve mogućnosti Rusije, Kine ili drugih svjetskih sila.

Nema dokaza da bilo koja od ovih epizoda uključuje tajni američki program naoružanja, nepoznatu tehnologiju iz Rusije ili Kine, čak ni vanzemaljske posjete. Ipak, vladin izvještaj ne isključuje objašnjenja ovog tipa.

Umjesto toga, zvaničnici su iznijeli plan za razvijanje boljeg programa za posmatranje i prikupljanje podataka o budućim neobjašnivim pojavama. Neuspjeh da se donese zaključak o ovim epizodama pokrenuo je pitanje koliko ih administracija ozbiljno shvata, te da li je okupljena odgovarajuća naučna ekspertiza, koja može da donese adekvatne zaključke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...