DRAMA U ZRAKU: Pucano na helikopter predsjednika države, sve se dogodilo na letu za prijestolnicu...

Predsjednik je to nazvao kukavičkim činom i kazao kako se na helikopteru vide rupe od metaka.

  • Svijet

  • 26. Jun. 2021  

  • 1

Helikopter koji je prevozio kolumbijskog predsjednika Ivana Duquea u petak je pogođen s nekoliko metaka, objavio je on u videoporuci.

Incident se dogodio dok je predsjednički helikopter letio kroz kolumbijsku regiju Catatumbo, prema gradu Cucuti, prijestolnici provincije Norte de Santander.

Duque je to nazvao kukavičkim činom i kazao kako se na helikopteru vide rupe od metaka.



Uz njega u helikopteru su bili ministar obrane Diego Molano, ministar unutarnjih poslova Daniel Palacios i guverner provincije Silvano Serrano. Nitko nije ozlijeđen, a snage sigurnosti pokrenule su istragu.

Regija Catatumbo, na granici s Venecuelom, dom je mnogobrojnih plantaža koke, a u njoj djeluje i gerila ELN, odnosno borci bivšeg FARC-a koji je 2016. odbio mirovni sporazum s vlastima. 

(SB / Agencije)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...