DAVOR DRAGIČEVIĆ ZATRESAO DRŽAVU: "Javio se jedan od ključnih svjedoka u procesu organizovanog ubistva moga sina i hvala mu na hrabrosti..."

Posljednih dana u fokusu javnosti, ali i pravosudnih organa naše zemlje, su i dalje neriješeni slučajevi stradanja mladića Davida Dragičevića i Dženana Memića. Iako je jedan stradao u Banjoj Luci, a drugi u Sarajevu i nisu se poznavali, njihove tragične sudbine spojile su i ujedinile porodice Dragičević i Memić. I ne samo njih, već i kompletnu bh. javnost.

  • Društvo

  • 27. Jun. 2021  

  • 0

Nedavna nova hapšenja u predmetu Memić pokazala su da se klupko konačno odmotava, no šta je sa slučajem Dragičević? Hoće li Tužiteljstvo BiH, koje je od Okružnog javnog Tužiteljstva u Banjoj Luci preuzelo ovaj predmet, dovesti krivce pravde?

O ovome je u Federaciji danas govorio Davor Dragičević, otac stradalog Davida.

Posljednja odluka Ustavnog suda BiH prema kojoj su mu povrijeđena ljudska prava i osnovne slobode za njega i Grupu Pravda za Davida je, kaže, sveto pismo u budućim procesima koji će se voditi prema vlasti i institucijama u RS-u. U Sud BiH i Tužilaštvo BiH su jedine svijetle tačke u državi u koje, kako ističe, ima puno povjerenje da će njegov slučaj dovesti do kraja.

- Obje apelacije su objedinjene i usvojene i Ifet Feraget je ovom apelacijom sve odluke Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka na čelu sa Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom i Republičkog javnog tužilaštva Banjaluka na čelu sa Miodragom Bajićem i jasno stavio do znanja da vlast štiti nalogodavce, otmičare i ubice moga sina. Ovim su širom otvorena vrata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, Gordani Tadić, da preduzmu brzu i adekvatnu istragu. Imaju sve dokaze. Ovom odlukom Ustavnog suda institucije RS-a će kad-tad snositi odgovornost, i to veliku – poručuje Dragičević.

Ističe da se javio jedan od ključnih svjedoka.

- Konačno se javio jedan od ključnih svjedoka u procesu organizovanog ubistva moga sina i hvala mu na hrabrosti. On će biti jedan od ključnih svjedoka za sve ovo što ja, a i Muriz Memić tvrdimo, tj., da su nam djeca ubijena s jasnom namjerom. I ovome jednom mora doći kraj, a nadam se brzoj akciji Tužilaštva BiH – kaže Dragičević.

Pozvao je, kako je rekao, “političke lešinare” da se odvoje od grupa Pravda za Davida i Pravda za Dženana.

- Samo našom borbom i snagom uspjeli smo da Slavica Matijaš ne bude imenovana za glavnog okružnog tužioca u Banjaluci, a Grupa Pravda za Dženana je uspjela da ne bude Dalida Burzić imenovana na mjesto Gordane Tadić. To su uspjesi samo naših grupa Pravda za Davida i Pravda za Dženana i našeg advokata Ifeta Ferageta – poručuje Dragičević.

Kaže da se neće pojaviti pred Osnovnim sudom u Banjaluci u septembru na ročištu po tužbi za klevetu.

- Ja pred zločince i ubice neću da idem, ima sad presuda Ustavnog suda BiH i ne mogu više ništa. Pojavit će se ko treba. Ovo će završiti Sud i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, moje dijete će dobiti pravdu i ja ću onda biti slobodan čovjek - zaključuje.

Upitan hoće li se vratiti u Bosnu i Hercegovinu, Dragičević kaže da se ne može vratiti u Banjaluku jer njenim ulicama, kako navodi, već više od tri godine šetaju ubice ne samo njegovog djeteta već i Jovana Arbutine, Nikole Đurovića, Slaviše Krunića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...