NEVJEROVATNO: U restoranu za dva hot-doga i pomfrit muškarac ostavio astronomski bakšiš, a kad su vidjeli o kojem se iznosu radi, uslijedio je šok...

Račun je, uključujući porez, početno iznosio 37,93 dolara za dva hot-doga s umakom od čilija te pečenim krompirićima i pićima.

  • Šareni svijet

  • 27. Jun. 2021  

  • 1

Kupac u pečenjari u američkoj saveznoj državi New Hampshire bio je vrlo darežljiv. Ostavio je bakšiš od 16.000 dolara nakon što je naručio dva hot-doga s pečenim krompirićima.

Konobari u skromnom bistrou Stumble Inn Bar and Grill u gradu Londonderryju nisu odmah primijetili astronomski iznos napojnice koju je dao taj nepoznati kupac, izvijestio je lokalni kanal WMUR.


Račun je, uključujući porez, početno iznosio 37,93 dolara za dva hot-doga s umakom od čilija te pečenim krompirićima i pićima, javlja Hina.

- Nemojte potrošiti sve odjednom, rekao je kupac dok je plaćao bankovnom karticom, ispričao je šef lokala Mike Zarella.

- O Bože, jeste li ozbiljni?, reagirala je djelatnica na blagajni restorana, zatečena iznosom u zemlji gdje je običaj ostaviti 15 do 20 posto dodatka za usluge osoblja.

- Želim vas nagraditi, teško radite, objasnio je kupac, ispričao je Zarella, čiji je bistro tokom pandemije nekoliko mjeseci bio zatvoren.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...