PUNE RUKE POSLA ZA GSS U MEĐUGORJU: Na "Gospinom ukazanju” čak 26 intervencija i...

U tri dana, gorski spasioci intervenirali su 26 puta, a u subotu su imali i dvije potražne akcije za stranim državljanima iz Poljske i Ukrajine.

  • Hronika

  • 27. Jun. 2021  28. Jun. 2021

  • 1

Trodnevne događaje vezane za 40. godišnjica Gospina ukazanja u Međugorju osiguravalo je i 50 pripadnika gorskih službi spašavanja.

U Međugorju su bili GSS-ovci iz Čitluka, Čapljine i Ljubuškoga, u saradnji s pripadnicima policije, hitne medicinske pomoći, ali i Malteške ambulante.

U tri dana, gorski spasioci intervenirali su 26 puta, a u subotu su imali i dvije potražne akcije za stranim državljanima iz Poljske i Ukrajine.

Sve je počelo još u petak ujutro, u 8 sati, kada su dobili dojavu kako je na Brdu Ukazanja ozlijeđena Hrvatska državljanka (M.G).

Dežurni tim od sedam spasioca odmah je izašao na lice mjesta, locirao ozlijeđenu osobu, pružio prvu medicinsku pomoć i transportirao je do Malteške ambulante na daljnje medicinsko zbrinjavanje. Intervencija je završila u 9.20 sati, saopćeno je iz GSS-a.

DVIJE POTRAŽNE AKCIJE I 26 INTERVENCIJA U MEĐUGORJU U SAMO TRI DANA Trodnevne događaje vezane za 40. obljetnicu Gospina...

Posted by GSSuBiH on Nedjelja, 27. juni 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...