NAPETO U NAŠOJ STRANCI: Danas sjednica Predsjedništva, biraju između dvije opcije...

...a to su izbor v. d. predsjednika ili vanredni kongres.

  • Vijesti

  • 28. Jun. 2021  28. Jun. 2021

  • 4

Danas će biti održana sjednica Predsjedništva Naše stranke nakon što je prije tri dana Predrag Kojović podnio ostavku na funkciju predsjednika.

Na sjednici, kako se saznaje, neće biti razmatrana Kojovićeva ostavka, jer Predsjedništvo ne odlučuje da li će ostavka biti prihvaćena ili ne s obzirom na to da je to u ingerenciji Glavnog odbora.

Članovi Predsjedništva Naše stranke razmatrat će dvije opcije za nastavak djelovanja nakon Kojovićeve ostavke, a to su izbor v. d. predsjednika ili vanredni kongres.

U slučaju da se odluče za opciju v. d. predsjednika, tu funkciju će preuzeti jedno od troje potpredsjednika - Irma Baralija, Srđan Mandić ili Mirsad Čamdžić.

Ako se, ipak, odluče da će nasljednik Predraga Kojovića biti izabran na vanrednom kongresu, za organizaciju će trebati najmanje dva mjeseca.

Sjednica će biti održana u centrali stranke u poslijepodnevnim satima, piše Klix.ba.

Podsjetimo, Predrag Kojović je poručio da je odluku donio još prije nekoliko mjeseci, ali je za njeno saopštavanje čekao da se završi formiranje vlada KS i TK, rezultati lokalnih izbora 2018. u potpunosti implementiraju, pandemija koliko-toliko stavi pod kontrolu i da se, barem nakratko, nađe u politički mirnijim vodama.

"Razlozi su lične prirode i iskreno se nadam da u vezi s tim neće biti zlonamjernih špekulacija i teorija zavjere. Puno smo toga prošli zajedno i uspjeha i lijepih trenutaka je mnogo više nego onih drugih.

Do turbulencija u Našoj stranci je došlo nakon što se Predrag Kojović izvinio SDP-u zbog Facebook statusa Irme Baralije o sastanku gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića. Prvo je Baralija podnijela ostavku, a zatim Kojović. U međuvremenu, Baralija se predomislila i povukla ostavku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...