ČUDO PRIRODE: Šta će se dogoditi s vašim organizmom ukoliko svakoga dana budete jeli sirove bademe?

Više od jedne trećine mladih u dobi od 16 do 34 godine pati od nekog oblika hipertenzije.

  • Zdravlje

  • 01. Jul. 2021  01. Jul. 2021

  • 0

Konvencionalno rješenje za ovu sve rašireniju epidemiju je kontinuirano uzimanje lijekova za kontroliranje krvnog pritiska kao što su blokatori angiotenzinskih receptora, za koje se sumnja da povećavaju rizik od nekih bolesti.

Međutim, postoji i alternativni način snižavanja pritiska.

Sirovi bademi mogu pomoći držati krvni pritisak pod kontrolom.

DJELOVANJE

Svakodnevnim unosom šačice sirovih badema možete napraviti značajnu razliku u održavanju nivoa svog krvnog pritiska.

Oni su ključna komponenta prehrambenih pristupa za zaustavljanje hipertenzije, jer su bogati nezasićenim mastima koje pomažu pri snižavanju nivoa holesterola u krvi, ublažavaju upale arterija i snižavaju krvni pritisak.

Iako se sastoje od masti i kalorija, bademi pomažu i pri gubitku težine te izgradnji mišićne mase, što znači da pospješuju zdravu cirkulaciju.

Kada se jedu s ostalim orašastim voćem koje snižava krvni pritisak, kao što su orasi, bademi su jedan od najblagotvornijih proizvoda po kardiovaskularno zdravlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...