EKONOMSKI ANALITIČAR FARUK HADŽIĆ OBJAVIO PORAZNE BROJKE: "April će ostati zabilježen CRNIM SLOVIMA po broju umrlih"

Najviše umrlih bilo je u Kantonu Sarajevo (-1.022), Zeničko-dobojskom kantonu (-700) i Tuzlanskom kantonu (-602).

  • Ekonomija

  • 01. Jul. 2021  01. Jul. 2021

  • 0

Koliko je negativni prirodni priraštaj porastao, najbolje pokazuje podatak da je u prva četiri mjeseca ove godine veći nego za period januar - oktobar prošle godine.

"April će ostati zabilježen crnim slovima po broju umrlih u Federaciji BiH", objavio je na društvenim mrežama poznati ekonomski analitičar Faruk Hadžić

Pozivajući se na podatke Federalnog zavoda za statistiku za april ove godine, on je objavio porazne brojke: 

  • Broj rođenih iznosio je 1.283.
  • Broj umrlih iznosio je 3.891.
  • Negativni prirodni priraštaj -2.608.

"Najviše rođenih bilo je u Kantonu Sarajevo (+307), Zeničko-dobojskom kantonu (+261) i Tuzlanskom kantonu (+256). Najmanje rođenih je zabilježeno u Bosanskopodrinjskom kantonu (+11), Posavskom kantonu (+14) i Kantonu 10 (+22).

Najviše umrlih bilo je u Kantonu Sarajevo (-1.022), Zeničko-dobojskom kantonu (-700) i Tuzlanskom kantonu (-602).

Koliko je negativni prirodni priraštaj porastao, najbolje pokazuje podatak da je u prva četiri mjeseca ove godine veći nego za period januar - oktobar prošle godine", upozorio je Hadžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...