KOLINDIN BIZNIS CVJETA: U poduzetničke vode krenula je krajem 2022. godine

Svoj uspjeh postigla je pretežno kroz izvoz.

  • Ekonomija

  • 27. Apr. 2024  

  • 0

Dok se HDZ-ovci bore za vlast, bivšoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović ide prilično dobro u poslovnom svijetu. Nedavno je predala finansijski izvještaj za 2023. godinu, u kojem je prijavila ukupan prihod od 219,3 hiljade eura, uz dobit od čak 146,9 hiljada eura. Svoj uspjeh postigla je pretežno kroz izvoz.

S obzirom na poduzetničke korake koje je započela krajem 2022. godine, Grabar-Kitarović je registrirala firmu pod nazivom KGK Advising & Professional Services d.o.o. u Zagrebu, gdje obnaša funkciju osnivačice i direktorice. U prvih nekoliko mjeseci postojanja, prijavila je prihod od 28,4 hiljade eura i dobit od 24,7 hiljada eura.

Njena firma, koja se nalazi na adresi njenog zagrebačkog stana u Bauerovoj ulici, registrirana je za širok spektar djelatnosti, uključujući savjetovanje u poslovanju i upravljanju, istraživanje tržišta, promociju i poduku u govornoj komunikaciji.

Temeljni kapital firme iznosi 2654 eura, a sav prihod ostvaren je kroz prodaju.

Unatoč poslovnom uspjehu, firma nema službenu internet stranicu, a Grabar-Kitarović povremeno objavljuje na društvenim mrežama. Nedavno je bila spomenuta kao direktorica u engleskoj kompaniji zajedno s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem, no kasnije se otkrilo da nisu ni znali za tu ulogu jer su prvotno trebali imati samo savjetničku funkciju.

Izgleda da se Grabar-Kitarović ne planira vratiti politici, već gradi svoj poslovni put. Slično su učinili i drugi bivši političari poput Zorana Milanovića i Ive Sanadera, ali sa različitim ishodima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...