KO BI SE OVOM NADAO: Vijetnam u Vijeću sigurnosti UN-a pozvao svijet za više napora oko BiH

Dinh Quy je izazio zabrinutost zbog "komplikovanja situacije u BiH" koja ugrožava održivi mir, solidarnost i prosperitet Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 02. Jul. 2021  

  • 0

Ambasador Vijetnama pri Ujedinjenim narodima Dang Dinh Quy pozvao je međunarodnu zajednicu da poveća napore kako bi se stabilizirala politička situacija u Bosni i Hercegovini, izvjestio je portal Vietnam Plus.

Između ostalog, Dinh Quy je razvoj ekonomije u Bosni i Hercegovini i poboljšanje života naših stanovnika, te stabilizaciju političkih prilika ocijenio kao veliki izazov.

Dinh Quy je izazio zabrinutost zbog "komplikovanja situacije u BiH" koja ugrožava održivi mir, solidarnost i prosperitet Bosne i Hercegovine.

Vijetnamski ambasador pri UN-u potvrdio je da Vijetnam podržava poštivanje međunarodnog prava, ulogu regionalnih institucija kao i međunarodnih i regionalnih ugovora.

"Sve razmirice trebale bi se rješavati na miran način uz posredstvo medijatora", rekao je Dinh Quy, zamolivši sve političke strane u BiH da pronađu dijalog kojim bi pronašli zajedničke vizije mira, stabilnosti i razvoja Bosne i Hercegovine, ali i cijele regije.

K. S.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...