ONI SU NAPRAVILI ČUDO: U ovoj zemlji je samo 268 zaraženih, nemaju mrtvih, a već danima nema niti jednog novog slučaja zaraze...

Zemlja bilježi četvrti dan bez ijednog novog slučaja zaraze koronavirusom, javlja Reuters

  • Svijet

  • 21. Apr. 2020  21. Apr. 2020

  • 0

Više od 13.400 osoba koje su potencijalno imale vezu sa osobama zaraženim koronavirusom u selu na periferiji vijetnamske prijestolnice Hanoi testiralo se i negativni su na koronavirus, saopćila je vijetnamska vlada.

Podržani masovnim karantinom i agresivnim programom praćenja kontakata, Vijetnam je od početka pandemije do danas zabilježio samo 268 slučajeva koronavirusa bez smrtnih slučajeva.

Zemlja bilježi četvrti dan bez ijednog novog slučaja zaraze koronavirusom, javlja Reuters.

Vlada je u saopćenju navela: "97,7 posto uzoraka testirano je negativno na virus. Rezultati ostatka biće objavljeni u narednim danima".

Selo Ha Loi, udaljeno 32 kilometra od glavnog grada, smatralo se epicentrom pojave koronavirusa u Vijetnamu i bilo je zatvoreno od 7. aprila, nakon što je 13 ljudi koji žive tamo, uključujući radnika Samsung Displaya, zaraženo, prenosi Guardian.

Vijetnamsko ministarstvo zdravlja saošćilo je u ponedeljak da je više od 200 uzoraka povezanih s radnikom Samsung Displaya također imalo negativne rezultate testiranja na koronavirus.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...