BIVŠI ČLAN SDA OTVORIO DUŠU: "Klan oko Denisa Zvizdića je mnogo nas natjerao da izađemo iz stranke, unijeli su nedemokratska pravila"

Cilj je bio da se eliminiše svaka pomisao da bi neko mogao biti konkurencija Denisu da preuzme stranku i bude kandidat za člana Predsjedništva BiH, izjavio je Ahmetović.

  • Mini market

  • 02. Jul. 2021  03. Jul. 2021

  • 9

Denis Zvizdić se današnjom odlukom da napusti SDA svrstao u plejadu onih koji su otišli iz ove stranke u posljednjih nekoliko godina. U reakcijama onih koji i sami pripadaju ovoj plejadi, uglavnom se daje za pravo Zvizdiću i ovoj njegovoj odluci. Većina reakcija je intonirana u stilu: "Znamo kako ti je".

Međutim, jedna reakcija se izdvaja od ostalih, a uslijedila je od, također, bivšeg stranačkog kolege Sadika Ahmetovića.

- Koliko god zvučalo paradoksalno u ovom trenutku da će SDA oslabiti izlaskom Denisa Zvizdića ja mislim drugačije. SDA će konačno biti stabilnija. Klan oko Denisa Zvizdića je mnogo nas isključio ili natjerao da izađemo iz stranke sa ciljem da se eliminiše svaka pomisao da bi neko mogao biti konkurencija Denisu da preuzme stranku i bude kandidat za člana Predsjedništva BiH. Puno je ta ambicija koštala SDA. Klan je unio nova nedemokratska pravila u, do tada, stranku sa najviše demokratije u BiH. Odlaskom Zvizdića i njegovog klana, kojim je iz sjene upravljao i pokosio pola stranke, otvaraju se nove mogućnosti za stranku i njen oporavak, izjavio je Ahmetović.

Inače, Ahmetović je SDA napustio 2017. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...