VAŽNA INFORMACIJA ZA VOZAČE: Pripazite na brzinu, na ovim bh. putevima ANGAŽOVANI svi MOBILNI RADARI i PRESRETAČI

Na putevima će biti i 12 presretača, a akcenat u radu stavit će na putevima na području Banja Luke, Bijeljine, Prijedora, Doboja i Bosanske Gradiške.

  • Hronika

  • 03. Jul. 2021  03. Jul. 2021

  • 0

U funkciji će biti najmanje 12 sati dnevno tokom jula i augusta.

Svi mobilni radarski sistemi u RS-u će tokom jula i augusta biti angažovani svakog dana najmanje 12 sati dnevno, pa vozači posebno treba da obrate pažnju na brzinu.

Na putevima će biti i 12 presretača, a akcenat u radu stavit će na putevima na području Banja Luke, Bijeljine, Prijedora, Doboja i Bosanske Gradiške.

Vozačima se savjetuje da ne prekoračuju brzinu, da ne piju i da koriste pojas koji za 40 do 50 posto smanjuje mogućnost pogibije u nesreći.

U dvije grupe bit će podijeljeno i sedam policijskih motocikala pod čijom lupom će se naći motociklisti, vozači mopeda, traktora i bicikala, piše Hayat.

Motociklistima je upućen apel da koriste kacige i drugu zaštitnu opremu i da ne pretiču sa desne strane niti da pretiču kolone, a biciklistima je savjetovano da se kreću biciklističkim stazama ili kolovozom na propisan način.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...