NJIMA NIKO NE MOŽE POBJEĆI: Putevima RS-a od danas KRSTARI još pet presretača

Od danas će na putevima u Republici Srpskoj biti aktivno još pet neobilježenih presretača, koji će kažnjavati nesavjesne vozače koji ne poštuju ograničenja brzine kretanja.

  • Hronika

  • 17. Avg. 2020  17. Avg. 2020

  • 1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi pojačane preventivne, ali represivne aktivnosti s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u saobraćaju i u tu svrhu od danas će se na putevima Republike Srpske naći još pet neobilježenih službenih vozila s ugrađenim radarskim kamerama,saopštili su iz MUP-a.

Dodaju kako je cilj da se na ovaj način spriječi prekoračenje brzine kretanja vozila u saobraćaju, što je i najčešći uzrok teških saobraćajnih nezgoda na području Republike Srpske.

– Dakle, u kontrolama saobraćaja na putevima Republike Srpske aktivno je ukupno sedam tzv. presretača (dva presretača su aktivna još od jula 2019. godine), a očekuje se da će u narednom periodu biti završena ugradnja mobilnih radara u još pet službenih vozila MUP-a Republike Srpske. U pitanju su savremeni uređaji koji imaju mogućnost da mjere brzinu kretanja vozila u dolaznom i odlaznom smjeru, odnosno brzinu vozila s kojima se mimoilaze i brzinu vozila iza kojih se kreću u istom smjeru – navode iz MUP-a Republike Srpske, piše, Srpskainfo.

Radarski uređaj koristi 3D radarsku tracking antenu, kao i odgovarajuće kamere za detektovanje registarskih tablica i prekršaja, te ima mogućnost rada u dva moda, mirovanju i pokretu.

Svaki prekršaj evidentira se fotografijom i videozapisom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova provodi kampanju „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“, čiji je cilj da svi učesnici u saobraćaju odgovornim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...