HERCEGOVAČKI MEDIJI BRUJE: "Koga Dragan Čović vrijeđa sa 1 KM takse za RTV HB?"

Ako je Netflix mjesečno 23 KM i gledaš šta hoćeš i dokad hoćeš, je li 1 KM mjesečno cijena repriza dnevnika?

  • Vijesti

  • 05. Jul. 2021  05. Jul. 2021

  • 2

Na nedavnom Hrvatskom narodnom saboru predsjednik Čović izjavio je kako priželjkuje uplaćivanje 1 KM uz račun Elektroprivrede HZHB kojim bi se pomogao rad i opostanak TV Herceg-Bosne. Početkom tekućeg mjeseca sigurno neće, ali od 1. augusta bi mogli računati na ovu inovaciju obzirom na to da je tu informaciju potvrdila direktorica Televizije Slavica
Karačić.

Doduše, barem u najavi naplate, navedeno je kako će biti opcionalno na noviou dobrovoljnog priloga, piše Zoran Kolobara za Hercegovina.info.

Vjerujući u najbolje profesionalne namjere direktorice, kao i svih zaposlenika Televizije, ruku na srce, (su)finansiranje na nivou dobrovoljnih priloga nije nešto što priliči bilo kakvoj televiziji, a kamoli onoj koja bi trebala predstavljati nacionalnu TV. Što bi bio sljedeći korak, hoćemo li u pekarama i frizerskim salonima ubacivati u naznačene kutijice za TVHB?

Pa evo sve i da hoćemo, da pristanemo na još jedan namet proizašao iz kreativne menadžerske nesposobnosti, što bi građani dobili dodatnim plaćanjem? Ako je Netflix mjesečno 23 KM i gledaš šta hoćeš i dokad hoćeš, je li 1 KM mjesečno cijena repriza dnevnika?

Vlasnici TVHB su javna preduzeća, općine, gradovi i kantoni s većinski hrvatskim predznakom, što često ostane samo na predznaku kad treba hrvatstvo dokazati preko puno bolje nego što će, uvjerit ćemo se, početkom zbrajanja dobrovoljnih priloga krajem augusta.

Javna preduzeća, općine, gradovi i kantoni su ispred sebe za nositelja projekta stavili Elektroprivredu HZHB koja je u onom narodu, koji oni predstavljaju, zapravo simbol nepotizma i sinonim socijalističkog upravljanja.

Tu markicu bi nekako i halalili, ali čudi ogromna šutnja i podržavanje ovih dugoročno pogubnih inicijativa. Državni/stranački intervencionizam kratkoročno može djelovati kao dobro rješenje za zaposlene, kojima se ubrizga neka nada, ali moramo biti svjesni da će svi zaposleni brže nestajati s mape zaposlenih negoli će uspjeti uživati u plaćama koje država/stranka omogućava čim to ne bude dio njihovog fokusa. A nije da nismo imali sličnih lekcija u bližoj prošlosti. Pravo pitanje koje bi se trebalo postaviti je: koga predsjednik Čović vrijeđa ovakvim potezima?

Možemo li ovu naknadu prevesti kako smatra da rukovodstvo Televizije nije sposobno osigurati plaće svojim radnicima, a radnici Televizije da ne mogu proizvesti kvalitetan sadržaj koji bi privukao sponzore?

Hoće li predsjednik, između redova, reći kako čelni ljudi javnih institucija, gradova, općina i kantona nisu sposobni na životu
održati jednu prosječnu TV kuću? Ta niko ne očekuje CNN program. Ovo je samo još jedan odraz hrvatske politike u BiH koja se godinama provodi: aljkavo i polovično, kadrovski nedorečeno, državnički nedovršeno.

Btw. da smo bili pametni ranije, kao što vidimo da nismo, jesmo li markica po markica mogli spasiti Aluminij?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...