VUČIĆ O ODLUCI SKUPŠTINE KOSOVA: “Nastavlja se političko iživljavanje nad Srbima”

Te rezolucije će se nastaviti, vjerujem da možemo da ih izbjegnemo u nekim regionalnim parlamentima i to zbog dobrih prijateljskih odnosa, a u nekima nećemo moći", rekao je Vučić.

  • Regija

  • 07. Jul. 2021  07. Jul. 2021

  • 7

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom usvajanja Rezolucije o Srebrenici u kosovskoj skupštini, da očekuje nastavak usvajanja te rezolucije i da će se u nekim parlamentima u regionu "nastaviti političko iživljavanje nad Srbima".

"Kao što sam najavio kada je bilo usvajanje takve rezolucije u crnogorskom parlamentu, krenula je poplava takvih rezolucija u većini parlamenata u okruženju, da se svi jasno izjasne da su Srbi počinili genocid i da pokažu svoje opredjeljenje, tobože, za dobrosusjedske odnose, a ustvari da Srbiji zadaju udarac", rekao je Vučić.

On je naveo da iznenađuje to što je "Podgorica bila revnosnija od Prištine" i da će, nažalost, ostati upisano da je Podgorica pretekla Prištinu po tom pitanju, prenosi Srna.

"Te rezolucije će se nastaviti, vjerujem da možemo da ih izbjegnemo u nekim regionalnim parlamentima i to zbog dobrih prijateljskih odnosa, a u nekima nećemo moći. Oni će nastaviti političko iživljavanje nad Srbima", rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...