PRIZORI APOKALIPSE: Snažna eksplozija u Dubaiju, spasilačke ekipe na terenu

Do incidenta, koji je doveo i do ogromnog požara, je došlo u luci Jebel Ali, a eksplozija se čula u cijelom gradu.

  • Svijet

  • 07. Jul. 2021  

  • 0

U Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je večeras došlo do snažne i glasne eksplozije, a pretpostavlja se da je eksplodirao tanker, javio je Klix.

Do incidenta, koji je doveo i do ogromnog požara, je došlo u luci Jebel Ali, a eksplozija se čula u cijelom gradu. Očevici navode i da su se protresle brojne zgrade koje se nalaze u blizini.

Kako javljaju svjetski mediji sve spasilačke službe grada su krenule prema luci dok vatrogasci gase požar. Vlada Dubaija se oglasila kazavši da za sada nema informacija o mogućim žrtvama i da je vatra pod kontrolom.

Jabal Ali, jedna je od najvažnijih i najprometnijih luka Ujedinjenih Arapskih Emirata koja se koristi za transport nafte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...