MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Šta učiniti ukoliko se ekser ili šaraf zabije u automobilsku gumu?

Ukoliko postoji značajno oštećenje na unutarnjoj strani gume, oštećenje u bočnom dijelu gume te pukotine ili rupe u gaznom sloju koje su  veće od 5 mm, popravak uglavnom nije moguć.

  • Auto

  • 08. Jul. 2021  

  • 0

Zabio vam se šaraf ili ekser u gazni sloj gume? Šta učiniti ako je oštar predmet zaglavljen u gumi automobila? Njemački autoklub ADAC preporučuje – ne uklanjajte predmet, već ga ostavite u gumi. Na ovaj način rupa ostaje zatvorena i izbjegavate daljnja oštećenja prilikom izvlačenja. Sljedeći korak je odmah se odvesti do vulkanizera i vidjeti ima li gumi spasa.

Ako postoji značajno oštećenje na unutarnjoj strani gume, oštećenje u bočnom dijelu gume te pukotine ili rupe u gaznom sloju koje su  veće od 5 mm, popravak uglavnom nije moguć. Pazite i kod  brzih guma s indeksom brzine V (do 240 km/h), W (do 270 km/h) i Y (do 300 km/h). Ovdje je rizik s popravcima veći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...