ŠPAGO O ODLASKA DENISA ZVIZDIĆA: “Život ide dalje, ne želim da se prebrojava kome je žao, a kome drago”

Posebno ističe da je Zvizdić, zajedno s predsjednikom Izetbegovićem, osoba koja je posebno doprinijela formiranju, funkcionisanju i uspjehu Koalicije za Mostar na lokalnim izborima.

  • Mini market

  • 08. Jul. 2021  08. Jul. 2021

  • 0

Novoizabrani potpredsjednik Stranke demokratke akcije BiH (SDA BiH) Šerif Špago, koji je ujedno i predsjedavajući Skupštine HNK, komentirajući odlazak Denisa Zvizdića iz redova SDA kazao je da su imali dobru saradnju i kako bi volio da su je nastavili.

On ističe kako ne bi želio da se njegov komentar o Denisu Zvizdiću i njegovom napuštanju SDA tretira kao prebrojavanje koliko osoba iz rukovodstva SDA na jednoj strani izražava žaljenje ili na drugoj strani žali zbog Zvizdićevog odlaska.

"Denis Zvizdić ima svoje razloge koji su utjecali na njegovu odluku, a ja bih lično volio da smo nastavili saradnju koju smo imali u proteklim godinama, posebno na projektima u različitim oblastima u Mostaru i Hercegovini, a za koje je gospodin Zvizdić imao puno razumijevanje i stavio se na raspolaganje kroz pozicije u SDA, u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti te pomogao da se ti projekti i završe", kaže Špago za Klix.ba.

Posebno ističe da je Zvizdić, zajedno s predsjednikom Izetbegovićem, osoba koja je posebno doprinijela formiranju, funkcionisanju i uspjehu Koalicije za Mostar na lokalnim izborima.

"Život ide dalje, svako ima pravo na odluke o načinu svog političkog djelovanja, a svima nama koji obnašamo javne funkcije obaveza je prije svega da radimo i sarađujemo u interesu građana i države BiH", zaključio je Špago u razgovoru za Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...