KAKVA NAMJEŠTALJKA: Vlada RS-a mu dala državna ovlašćenja, on Viškovićevom SINU prepisao pola firme

Radovanovom sinu Marku je nakon završene procedure dao pola svoje firme "Altro" koja se takođe bavi tehničkim pregledima, a koju će dijeliti sa njegovim sinom Stefanom.

  • Ekonomija

  • 08. Jul. 2021  08. Jul. 2021

  • 2

Firma "Centar za automobilsko inženjerstvo" u vlasništvu Aleksandra Milašinovića i kompanija "Prointer" početkom prošle godine su dobili višemilionski posao stručne institucije koja kontroliše rad stanica za tehnički pregled vozila. Milašinović, inače i dekan Mašinskog fakulteta u Banjaluci, dugogodišnji je prijatelj premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

Radovanovom sinu Marku je nakon završene procedure dao pola svoje firme "Altro" koja se takođe bavi tehničkim pregledima, a koju će dijeliti sa njegovim sinom Stefanom.

Tako je Marko Višković za svoj biznis dobio poprilično komotnu poziciju. Kontrolu rada njegove stanice vrši otac njegovog poslovnog partnera, ujedno i prijatelj njegovog oca Radovana.

Za tu poziciju potrudio se lično stariji Milašinović formalnim promjenama u vlasništvu za vrijeme dok je trajao konkurs za izbor stručne institucije, otkriva portal CAPITAL.ba

Kako je sve počelo

Firmu, odnosno stanicu za tehnički pregled „Altro“, dekan Milašinović osnovao je početkom 2019. godine.

Međutim, kako se bližio novi konkurs za izbor stručne institucije za kontrolu rada stanica morao je nešto uraditi, jer je znao da neko ko posjeduje stanicu za tehnički pregled ne može po zakonu vršiti i kontrolu stanica.

Prije nego što će u decembru te iste godine biti raspisan konkurs, Milašinović za vlasnika i direktora u „Altru“ postavlja izvjesnog Slavena Mirkovića.

On na toj poziciji ostaje sve do 9. septembra prošle godine kada je već bilo sigurno da će Milašinović preko svog „Centra za automobilsko inženjerstvo“ dobiti posao stručne institucije.

Firmu tada ponovo vraća u vlasništvo svoje porodice gdje se kao vlasnik pojavljuje njegov sin Stefan. Nakon nešto više od mjesec danas sin premijera Viškovića Marko, postaje vlasnik 49 odsto firme „Altra“.

Višković i Milašinović: Sve je čisto

Premijer Radovan Višković i dekan Aleksandar Mlašinović tvrde da poslovno partnerstvo njihovih sinova nema veze sa izborom republičke stručne institucije koja je dobila milionski unosan i odgovoran posao. Pravdaju poslovnu saradnju djece svojim ranijim poznanstvom koje traje dvije decenije i saradnjom iz tog perioda.

Višković je tako nedavno na jednom od zasjedanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske kazao kako je udio u „Altru“ dobio na osnovu duga koji je Milašinović imao prema njemu i ranijeg ugovora.

„Nisam uspio naplatiti iznos koji je bio predviđen ugovorom vezano za taj posao. Da ne bi pustio da to propadne, tražio sam od suvlasnika da se upiše vlasništvo u firmi isključivo iz dugovanja. Da to ne bi radio ja, jer vremenski ne mogu raditi, a moj sin je apsolvent na završnoj godini pravnog fakulteta u Beogradu, po logici stvari to potraživanje koje nisam naplatio pet ili šest godina sam upisao kao vlasništvo moga djeteta. Ako je to bila kakva greška, kriminal ili bilo šta drugo, spreman sam da odgovaram“, kazao je tada sa govornice Višković.

Cjelokupan tekst možete pročitati na ovom linku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...