UTRKA U NAORUŽANJU: Turska na putu da postane lider na tržištu bespilotnih letjelica

U analizi se također objavljuje i komentar da je Turska srušila monopol Sjedinjenih Država (SAD) i Izraela u industriji bespilotnih letjelica.

  • Svijet

  • 08. Jul. 2021  

  • 1

Informativni portal o namjenskoj industriji sa sjedištem u Velikoj Britaniji “Drone Wars” objavio je vijest o uspjehu Turske u sektoru bespilotnih letjelica (UAV).

U analizi se ističe da je “Turska na putu da postane lider na tržištu bespilotnih letjelica”.

U analizi objavljenoj na ovom portalu se ističe da su “Bespilotne letjelice turske proizvodnje se dokazale na terenu” i da je “Turska sada na putu da postane lider na tržištu bespilotnih letjelica”.

U analizi se također objavljuje i komentar da je Turska srušila monopol Sjedinjenih Država (SAD) i Izraela u industriji bespilotnih letjelica.

Kao primjer navedena je letjelica Bayraktar TB2 (naoružana bespilotna letjelica), koji je ostvarila izvanredan uspjeh u Libiji, Siriji i Nagorno-Karabahu.

U članku se navodi da je ovaj uspjeh Turske privukao pažnju i Engleske.

Podsjećajući da su u izvještaju koji je pripremio britanski ministar obrane Ben Wallace, bespilotne letjelice Bayraktar TB2 navedene kao primjer u tekstu se donosi sljedeći zaključak:

“Dok je Turska na putu da postane supersila na polju bespilotnih letjelica, Evropljani se trebaju stiditi što i dalje spavaju”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...