AMIRA MEDUNJANIN ODUŠEVILA BANJALUČANE: Pogledajte kako je bilo na koncertu sarajevske pjevačica na tvrđavi Kastel (FOTO)

Stihovima “Svirajte mi vi, tiho tiše” s mnogo emocije i sevdaha Amira Medunjanin je počela večerašnji koncert na banjalučkoj tvrđavi “Kastel”.

  • Kultura

  • 09. Jul. 2021  

  • 3

Ni kiša nije uspjela da omete ljubitelje sevdalinki i Amirinog veličanstvenog vokala, a kako se umjetnica našalila pjevajući “Kiša rosi, kiša rosi” zaustavljala je kišu u Banjaluci.

Publika je uživala u izvedbama pjesama Tome Zdravkovića i Silvane Armenaulić za koje je Amira Medunjanin istakla da će trajati dok je svijeta i vijeka.

- Osrastala sam uz muziku EKV-a, Miladina Šobića i Štulića, ali Toma i Silvana su bili drugačiji. Njihova muzika je bajkovita, kao i njihov susret-rekla je Medunjanin.

Potom je zajedno sa publikom zapjevala Silvaninu pjesmu “Rane”.

Čarolika sevdaha je ispunio zidine “Kastela” a emocije su preplavile publiku kada je umjetnica zapjevala “Razbolje se lijepa Fatma, jedinica u majke”.

Banjalučani su posebno uživali u Amirinim duhovitim dosjetkama i fenomenalnoj komunikaciji sa publikom.

Gosti na večerašnjem koncertu su bili glumački par Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović koji su istakli da je “Banjaluka fest” velika stvar za grad na Vrbasu i dodali da su svojim dolaskom željeli da podrže ovaj događaj.

“Banjaluka fest” se nastavlja sutra koncertom portugalske zvijezde fadoa Mariza, a festival zatvara Rade Šerbedžija u subotu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...