SVETLANA CECA RAŽNATOVIĆ PRIJETI TUŽBOM ZBOG SERIJALA "JUNACI DOBA ZLOG": Stigao joj žestok odgovor: "Građani će VIDJETI ISTINU"

Bavimo se činjenicom da je đuskala po estradnim binama i snimala preskupe spotove, dok su dobrovoljci paravojne jedinice kojom je komandovao njen suprug vršili ratne zločine.

  • Regija

  • 09. Jul. 2021  09. Jul. 2021

  • 1

Prije nego što je emisija "Srpska majka" iz serijala "Junaci doba zlog" stigla na sto montažera, Svetlana Ceca Ražnatović učinila je nešto što je i u ovako divljem društvu nezapamćeno: najprije redakciji TV N1, a potom i Audio video produkciji JSP njen pravni zastupnik uputio je zahtjev da se ne emituje emisija o njegovom klijentu, a ako se, pak, ne postupi po ovom dopisu, tu je i prijetnja: "Svetlana Ražnatović će biti prinuđena da pokrene odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i djelo", piše u saopćenju Jovane Polić, direktorice Audio i video produkcije JSP.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Kao razlozi, navodi se da su dosadašnji junaci serijala prikazani "u negativnom kontekstu" - "kao zli, što svjedoči i muzička numera u serijalu"; da ona nije političar "već estradna umjetnica iza koje stoji višedecenijska karijera i obožavatelji iz regiona"; te da je Svetlana Ceca Ražnatović "zaštitila žig, lik i djelo (...), te se ništa u vezi s njenim likom, djelom i stvaralaštvom ne može objavljivati bez njene izričite saglasnosti"!

Autorski tim ove emisije bavi se onim što Svetlana Ceca Ražnatović nije "zaštitila". Bavimo se činjenicom da je đuskala po estradnim binama i snimala preskupe spotove, dok su dobrovoljci paravojne jedinice kojom je komandovao njen suprug vršili ratne zločine.

Bavimo se činjenicom da je bila vjerna druga Milorada Ulemeka Legije, Dušana Duće Spasojevića i Mileta Kuma Lukovića, od kojih su neki od nje tražili alibi, a ona pristala, da posvjedoči da su u danu atentata na premijera Zorana Đinđića logističari ubistva boravili u njenoj vili.

Bavimo se činjenicom da je aktivno učestvovala u fudbalskim mahinacijama i preprodajama fudbalera, zbog čega je pravosnažno osuđena. Bavimo se činjenicom da su oni koji su se suprotstavljali “muških srca lomilici” bili premlaćivani, a onda uoči suđenja, volšebno odustajali od gonjenja.

Bavimo se činjenicom da moć i utjecaj ove "srpske majke" ne izviru samo iz onog što radi, već i iz moći i utjecaja onih sa kojima je radila ili radi: ono što su joj u jednom času bili Šaban, Arkan, Legija ili Šiptar, naknadno Borislav Pelević, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, danas je - Aleksandar Vučić.

Bavimo se, konačno činjenicom da se supruga paravojnika sa haške optužnice, i sama sa kriminalnom prošlošću, i poslije svega, osjeća toliko moćnom da niko nikad nije smio ili htio da snimi film ili emisiju o neestradnom životu ove estradne umjetnice.

Sve da je udovica Ražnatović, poput "žiga, lika i djela", zaštitila pravo da o ovim stvarima isključivo ona ima ovlaštenje da govori ili tačnije ne govori, naša je obaveza, koliko i želja, da pokažemo i drugu stranu medalje osobe koja ima poražavajuće veliki uticaj na javnost.

Pritisak, dakle, neće uroditi plodom: emisija će biti emitovana u zakazanom terminu. I sasvim na kraju: ciničnu ponudu folkerkine advokatske kancelarije da u saradnji sa PR timom snimimo emisiju o stvaralaštvu Svetlane Cece Ražnatović, ozbiljno ćemo uzeti u razmatranje.

Čim prekinemo uspješnu saradnju sa TV N1 i pređemo na Pink.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...