BRITANIJA SE SJETILA ŽRTAVA GENOCIDA: I u Londonu održan Marš mira

Ambasador Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji Vanja Filipović se zahvalio organizaciji iz Londona “Remebering Srebrenica” za briljantnu organizaciju i nevjerojatan odaziv.

  • Svijet

  • 10. Jul. 2021  10. Jul. 2021

  • 1

I u Londonu je danas održan Marš mira povodom 26. godišnjice od genocida u Srebrenici, javio je to ambasador Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji Vanja Filipović.

“Danas održavamo počast 26. godišnjici genocida u Srebrenici Maršom mira kroz London. Simbolično posjećuje različite bogomolje kako bi se naglasilo ono što nas spaja, a ne razdvajalo“, napisao je Filipović na Twitteru.

On se zahvalio organizaciji iz Londona “Remebering Srebrenica” za briljantnu organizaciju i nevjerojatan odaziv.

I u njemačkom Dortmundu danas je održan Marš mira za žrtve genocida u Srebrenici.

Sutra se obilježava 26 godina od genocida koji se desio u Srebrenici. Ove godine bit će ukopano 19 osoba. Među žrtvama koje će se ukopati se nalaze i dva maloljetnika, te jedna žena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...