"SB" NA LICU MJESTA: Biciklisti stigli u Potočare

"Prošle godine nismo učestovali zbog korone, ne može se opisati osjećaj dolaska u Potočare", kaže Ljubljankić

  • Vijesti

  • 10. Jul. 2021  10. Jul. 2021

  • 0

Brojni motoristi, biciklisti i maratonaci stigli su u Potočare kako bi odali počast žrtvama genocida.
Jedan od biciklista iz Bužima je i Fadil Ljubiljankić koji kaže da u putu nisu imali nikakvih problema, ali niti provokacija.

"Prošle godine nismo učestovali zbog korone, ne može se opisati osjećaj dolaska u Potočare. Jednostavno nemam riječi, jer emocije prorade. I svima bi poručio koji nisu dolazili da dođu i osjete taj doživljaj", kazao je Feni Ljubiljankić.

Član organizacije dvanaest supermaratona Bihać – Srebrenica Samir Šabić kaže da nije bilo nikakvih problema u putu, osim viskokih temperatura koje su otežavale trčanje.

"Ovaj supermaraton prije svega trčimo da bi prenijeli jednu poruku, a poruka je da se više nikada i nikome ne ponovi, ali i nikad ne zaboravi ono što se desilo Bošnjacima našim u Podrinju i Bosni i Hercegovini. Na ovom supermaratonu istrčalo je 20 maratonaca i trčat ćemo dok god budemo zdravi i živi. Ako Bog da i naše potomke ćemo dovoditi da učestvuju u supermaratonu", istakao je Šabić.

U Memorijalni centar Potočari upravo su pristgli i učesnici “Marša mira 2021” .

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...