LUDNICA, ŠTA JE OVO: Evo kako su talijanski komentatori proslavili pobjedu i osvajanje Europskog prvenstva u nogometu

Fudbalska reprezentacija Italije novi je prvak Evrope. U finalnom meču na Wembleyju Italija je nakon penala savladala selekciju Engleske sa 3:2 (1:1).

  • Sport

  • 12. Jul. 2021  

  • 0

Nakon regularnih 90 minuta i rezultata 1:1 otišlo se u produžetke gdje nismo vidjeli previše sa obje strane. Italija je za nijansu bila konkretnija, no sve je vodilo ka penalima.

Tako je na kraju i bilo. Pobjednik Evropskog prvenstva odlučen je na penale, a na kraju je Italija došla do naslova prvaka Evrope.

Tragičari Engleske  su Rashford, Sancho i Saka koji su promašili penale, a junak je Gigi Donnarumma koji je sjajno branio penale.

Poslušajte kako su pobjedu Italije prokomentirali temperamantni komentatori državne televizije RAI.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...