KATALONIJA SLAVI: Drama sa Messijevim ugovorom je okončana

Lionel Messi prihvatio je značajno smanjenje plate u narednoj sezoni i uskoro će potpisati novi ugovor sa Barcelonom.

  • Sport

  • 14. Jul. 2021  

  • 0

Zvijezda katalonskog velikana ostala je bez ugovora na kraju ove sezone, ali niko nije ni sumnjao o potpisu novog ugovora između dvije strane.

RAC1 danas donosi informacije kako je Messi sa rukovodstvom kluba dogovorio značajno smanjenje plate i u prvoj sezoni ugovora zaradit će 'samo' 20-ak miliona eura uz određene bonuse.

To će pomoći klubu da ispuni uslove La Lige o finansijskom fair playu, ali plata će Messiju već u narednoj sezoni biti mnogo veća u odnosu na sezonu 2021/2022, no nije poznato koja cifra je u pitanju. Također, za sada nisu poznate ni cifre koje će zaraditi i u preostalim godinama ugovora.

Novi ugovor argentinskog velemajstora će za Barcelonu vezati do 2026. godine, a plan je da se potpis novog ugovora ozvaniči do kraja ove sedmice. Postavljena je i odštetna klauzula za novi ugovor i ona će iznositi čak 600 miliona eura.

Podsjetimo, Messiju je prethodni četverogodišnji ugovor sa katalonskim gigantom donio nestvarnih 555 miliona eura.

Lionel Messi je kompletnu profesionalnu karijeru proveo u Barcelonu. Za klub sa Camp Noua odigrao je 778 utakmica i postigao je 672 pogotka.

Bookmakeri nemaju dilemu ko osvaja Zlatnu loptu

Bookmakeri, odnosno ljudi koji određuju kvote za kladionice, uvjereni su da Lionel Messi osvaja Zlatnu loptu za 2021. godinu.

Argentinac se promovisao u glavnog favorita za osvajanje ove nagrade nakon što je sa reprezentacijom osvojio Copa Americu, na kojoj je ponio epitet najboljeg igrača turnira, a ujedno je bio prvi strijelac kao i prvi asistent ovog takmičenja.

Što se tiče klupskog nivoa sa Barcelonom je osvojio Kup Kralja, dok je Kataloncima La liga izmakla nakon očajnog finiša sezone. Usput, Messi je bio i prvi strijelac Primere sa 30 postignutih golova.

Od ostalih kandidata, od najjačih igrača niko nije imao dovoljno jaku sezonu. PSG-ove zvijezde Neymar i Mbappe su osvojili "samo" Kup Francuske, liga im je izmakla. Brazil je izgubio pomenuto finale Copa Amerike, a Francuska se, blago rečeno, nije proslavila na EURU.

Što se tiče Messijevog najvećeg rivala Cristiana Ronalda on neće ući niti u uži izbor za ovu nagradu. Osvojeno tek četvrto mjesto u Seriji A, šamar od Porta u Ligi prvaka i rano ispadanje Portugala sa prvenstva Evrope ostavili su Ronalda bez borbe za nagradu.

Ukoliko Messi bude proglašen najboljim igračem sezone to će biti njegova čak sedma Zlatna lopta i imat će dvije više u odnosu na Cristiana Ronalda.

(Sportsport.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...