LOCKDOWN NEMINOVAN: U ovoj evropskoj državi uvodi se i policijski sat

Katalonija, epicentar tog petog vala pandemije, pripremala se u srijedu tražiti od regionalnog pravosuđa zeleno svjetlo za uvođenje policijskog sata u najpogođenijim gradovima, među kojima i u Barceloni.

  • Svijet

  • 14. Jul. 2021  14. Jul. 2021

  • 0

Nakon iznenadne eksplozije slučajeva covida-19, razne španjolske regije postepeno se zatvaraju pa opet neće raditi diskoteke u zatvorenom, ograničava se radno vrijeme dućana kao i broj kupaca, i uvodi se policijski sat.

Katalonija, epicentar tog petog vala pandemije, pripremala se u srijedu tražiti od regionalnog pravosuđa zeleno svjetlo za uvođenje policijskog sata u najpogođenijim gradovima, među kojima i u Barceloni, izvještavaju katalonski mediji.

Od prošlog vikenda, diskoteke u zatvorenom neće raditi najmanje 15 dana, dok su negativan antigenski ili PCR nužni za dolazak na događaje na otvorenom na kojima se okuplja više od 500 ljudi.

Druge regije su poduzele ili pripremaju slične mjere. Valencija je ponovo uvela policijski sat od 1 sat iza ponoći do 6 ujutro i ograničila na 10 broj sudionika okupljanja u 32 mjesta s više od 5000 stanovnika, prema dogovoru s najvišom regionalnom sudskom instancom.

I vlada Kanarskih otoka je željela poduzeti slične mjere u čemu ju je spriječilo lokalno pravosuđe, piše Hina.

Puno zaraznija delta varijanta je posljednjih sedmica izazvala eksponencijalni rast slučajeva, uglavnom među mladima.

Stopa zaraze u zemlji od četrnaest dana u utorak je blizu 437 slučajeva na 100.000 stanovnika, u odnosu na 368 slučajeva u ponedjeljak, prema ministarstvu zdravstva. Među mladima u dobi od 20 do 29 godina stopa je 1.421 na 100.000.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...