ZVIZDIĆ UPUTIO AMANDMANE NA PRIJEDLOG BUDŽETA BiH: "Umjesto nabavke vozila sredstva preusmjeriti za..."

... za kulturu, nauku, sport."

  • Politika

  • 16. Jul. 2021  

  • 1

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić uputio je danas amandmane na Prijedlog budžeta BiH za 2021.

Naveo je da je cilj tih amandmana da se finansijski pomogne vrhunskim sportistima i reprezentativnim selekcijama BiH, da se umjesto nabavke vozila sredstva izdvoje za institucije kulture, nauku, sigurne kuće itd.

Zvizdić je u obrazloženju prvog amandmana istakao da smatra da je svrsishodnije da se dio sredstava preusmjeri u reprezentativne selekcije, klubove i sportiste pojedince za pripreme za velika takmičenja i ostvari vrhunski rezultat.

Drugi amandman ima za cilj da dio novca preusmjeri za žrtve nasilja u porodici, osobe sa invaliditetom, porodice nestalih osoba, te za saradnju sa iseljeništvom.

U trećem amandmanu Zvizdić predlaže preusmjeravanje sredstava za podršku institucijama kulture u BiH, kao i za podršku projektima iz oblasti nauke. (Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...