NOVALIĆ SAZVAO SJEDNICU VLADE: Ponuđena pomoć Njemačkoj nakon poplava

Na inicijativu premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, Vlada Federacije BiH je na današnjoj telefonskoj sjednici razmatrala informaciju o pružanju međunarodne pomoći Saveznoj Republici Njemačkoj povodom obilnih kiša i poplava koje su uzrokovale veliki broj poginulih i nestalih osoba, te ogromnu materijalnu štetu.

  • Društvo

  • 17. Jul. 2021  

  • 4

Premijer Novalić odmah je uputio i pismo ambasadoru Savezne Republike Njemačke u BiH, u kojem je ponudio pomoć u angažiranju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Riječ je o angažmanu združenih specijalističkih timova ovih federalnih uprava, koji mogu pomoći u utvrđivanju identiteta osoba te pronalasku i spašavanju unesrećenih.

Angažman združenih specijalističkih timova pripadnika Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite podrazumijeva angažiranje Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja u pružanju pomoći prilikom identifikacije osoba, te Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije i Jedinice Federalne uprave civilne zaštite (s psima za potragu, belgijskim ovčarima te vodičima pasa), koji svoju pomoć mogu pružiti u pronalasku i spašavanju unesrećenih.

Federalna uprava policije i Federalna uprava civilne zaštite zadužene su da, nakon iskazivanja potreba od strane Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH, poduzmu sve potrebne aktivnosti kako bi se pružila neophodna pomoć, saopćeno je nakon današnje sjednice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...